Maarts geluk en mijn dankbaarheidsdagboek

Elke dag, elke week en elke maand is er wel iets waar we gelukkig van worden. Het hoeft niet groot te zijn, al is het een glimlach of een nieuw T-shirt. Vandaag deel ik met jullie mijn ‘klein geluk’ van de afgelopen maand. Iedere dag heeft voor mij wel iets gelukkigs in zich, soms veel, soms iets minder. Nu zal ik niet alles opnoemen en sommige dingen ben ik alweer vergeten. Ik noem de hoogtepunten van deze maand.

Zaterdag 5 maart: Na lange tijd weer tekenen en ontdekken dat ik het niet verleerd ben. Daarnaast voelde ik me geïnspireerd en gelukkig na het afspreken met mijn vrienden.

Donderdag 10 maart: Kunstdwalen met mijn vriendin, een nieuwe boekwinkel ontdekken waarin je letterlijk kunt verdwalen en waar ik ook deze leuke kaarten vond:

maarts-geluk-lightningbugs.nl-2 (3)

Zaterdag 12 maart: Een heerlijk zonnetje en knuffelen met mijn liefste nichtjes.

Dinsdag 15 maart: Het halen van mijn theorie-examen voor mijn autorijbewijs en dit nieuwe T-shirt wat ik ter gelegenheid daarvan kreeg van mijn vriend:

cactishirt-maarts-geluk-lightningbugs.nl

Vrijdag 18 maart: Een heerlijke middag met mijn vriendinnen, later nog met mijn vriend erbij picknicken in de auto en verhalen vertellen in een gezellig cafeetje. 🙂

Zaterdag 19 maart: Mijn neefje voor het eerst vasthouden en een lachje tevoorschijn toveren.

Maandag 21 maart: Heel veel lachjes krijgen van mijn liefste nichtje &leuke snailmail op de post!

Vrijdag 25 maart: Een nieuwe serie ontdekken met mijn vriendin (& ik ben nu al vreselijk verslaafd 😉 )

Dit is niet vreselijk veel, maar dat betekent niet dat ik heel weinig gelukkig ben hoor. Ik voel me vaak het gelukkigste meisje op aarde, wanneer mijn neefje/nichtjes naar me lachen of ik een boekje aan ze voorlees. En boven alles voel ik me de grootste bofkont ter wereld omdat ik mijn vriend in mijn leven heb! <3 Als jullie het leuk vinden om dit soort posts meer te zien, hoor ik het graag. Dan houd ik de volgende maand mijn geluksmomenten beter bij!

maarts-geluk-dankbaarheidsdagboek-lightningbugs.nl 1Zelf ook meer stilstaan bij de redenen waarom je gelukkig mag zijn? Ik maakte een dankbaarheidsboekje waarin ik af en toe redenen op schrijf waarom ik dankbaar ben. Als je verdrietig bent kan het helpen door te denken aan fijne momenten. Ook helpt het om dingen op te schrijven waar je nog blij om kan zijn. Wie weet tovert dat toch weer een lach op je gezicht! En als je niet verdrietig bent is het ook goed om stil te staan bij de redenen om dankbaar voor te zijn. Als je bijvoorbeeld aan het einde van de dag even een momentje voor jezelf inlast om vijf redenen op te schrijven, kun je je een heel ander mens voelen. Hier een paar voorbeelden uit mijn boekje:

maarts-geluk-dankbaarheidsdagboek-lightningbugs.nl

maarts-geluk-dankbaarheidsdagboek-lightningbugs.nl 2

Hopelijk heb ik jullie een beetje geïnspireerd met deze post, laat me zeker even weten in de reacties of je dit een leuke post vond (of juist totaal niet). Tot snel weer!

Liefs, Marlinda

Voor een dagelijkse portie klein geluk & inspiratie kun je mij ook op Instagram vinden: @lightningbugs.nl

12 thoughts on “Maarts geluk en mijn dankbaarheidsdagboek

Geef een reactie