Snailmail & een winactie!

Wat is er leuker dan post krijgen? Juist, post versturen! Het is altijd weer een feestje om de ontvanger zo blij mogelijk te maken. Natuurlijk is een kaart of brief op zich al heel leuk, maar voor de creabea’s onder ons is er snailmail bedacht. Snailmail betekent letterlijk: slakkenpost. Alles gaat deze tijd zo vlug, even een appje, een mailtje of een facebookberichtje. Dus is het juist zo spannend als je een dag moet wachten voor de post aangekomen is en vanuit het buitenland nog langer. Daarnaast is snailmail ook post met extra aandacht, een brief op extra mooi papier, vaak met leuke verrassingen als thee en stickers erbij. Hoe leuk is het als er een dikke vrolijke envelop op de mat ploft, speciaal voor jou!

Het snailmailen begon bij mij in augustus, vorig jaar. Mijn vriendin was jarig en alle leuke kaarten waren op. Toen besloot ik maar een briefje te schrijven op mooi postpapier en dat bij het cadeau te voegen. Ergens in september kreeg ik tot mijn grote plezier een brief terug! En zo kwam onze snailmail op gang. De brieven worden steeds dikker en vrolijker, met stickers, quotes en kleine cadeautjes erbij. Hier een paar voorbeelden van snailmail:

Vrolijke post, met een zelfgemaakte kaart erbij. De kleurplaat komt uit het Flow book for Paperlovers 2.
Vrolijke post, met een zelfgemaakte kaart erbij. De kleurplaat komt uit het Flow Book for Paperlovers 2.
Post met zachte pasteltinten & thee.
Post met zachte pasteltinten & thee.
Een zelfgemaakte envelop omdat de brief te dik was.
Een zelfgemaakte envelop omdat de brief te dik was.
Diverse goodies komen uit producten van Flow Magazine.
Diverse goodies komen uit producten van Flow Magazine.
Een zelfgemaakte envelop zorgt er voor dat je post perfect in de envelop past. En hoe leuk is het als de ontvanger hem zelf in mag kleuren?
Een zelfgemaakte envelop zorgt er voor dat je post perfect in de envelop past. En hoe leuk is het als de ontvanger hem zelf in mag kleuren?

Misschien ben je niet zo creatief en denk je: ‘makkelijk gezegd, een plaatje hier en een stickertje daar’. Don’t worry! Je hoeft helemaal niet super creatief te zijn om een leuke snailmail in elkaar te draaien. Als je de juiste materialen maar in huis hebt, zoals washi-tape, stickers, inspirerende plaatjes of gedichtjes, kun je al heel veel. Of kijk eens in oude tijdschriften, of in die oude schoenendoos met verjaardagskaarten die je vroeger kreeg. Als je dan nog niet weet wat je met al die spullen moet kun je nog inspiratie zoeken op Pinterest, welke.nl of op Instagram met #snailmail. En mij mag je ook altijd nog om raad vragen. 😉

Nu kun je na dit artikel natuurlijk zelf meteen aan de slag met een leuke brief voor je oma, of je vriendin, maar het is nog leuker als je daarvoor de juiste materialen in huis hebt! Dus heb ik een leuke winactie bedacht waarbij jij dit snailmail-pakket kunt winnen t.w.v. 10 euro!

Dit leuke pakketje kun jij winnen!
Dit leuke pakketje kun jij winnen! Als je op de foto klikt, kom je op mijn Facebookpagina. 

Wat moet je doen om dit pakket te kunnen winnen?

  • Like mijn Facebookpagina (klik op de foto hierboven om op mijn pagina te komen)
  • Deel het bericht waarin ik de actie noem op mijn Facebookpagina (ik zal op Facebook duidelijk aangeven welk bericht het is)
  • Vertel het door aan je vrienden en wacht rustig af, want bij 100 likes op mijn Facebookpagina zal ik het pakket verloten tussen degenen die het bericht gedeeld hebben én mijn Facebookpagina hebben geliket.

 

Veel succes! Liefs, Marlinda

Doe jij ook aan snailmail en heb je nog leuke tips? Laat het me weten in de reacties!

4 thoughts on “Snailmail & een winactie!

Geef een reactie