Verlanglijstjes & vergemakkelijk je cadeautjesjacht!

Hoera, ik ben bijna jarig! Oh, wat zie ik daar elk jaar weer naar uit. Ik geef graag cadeautjes, maar cadeautjes krijgen vind ik nét zo leuk. Het feit dat mensen moeite doen om iets leuks te vinden, speciaal voor jou, maakt mij zo blij! Al die leuke verrassingen maken mijn verjaardag elk jaar weer een feest! Toch is het niet altijd makkelijk om een cadeautje voor iemand te vinden. Zeker niet wanneer diegene een tevreden mens is die zegt alles al te hebben! In deze blogpost geef ik jullie tips om gemakkelijker cadeautjes te vinden voor verjaardagen, maar ook om het makkelijker te maken voor anderen die cadeautjes voor jou moeten vinden.

Tips voor een uitgebreid en makkelijk verlanglijstje:

Tip 1: Maak een moodboard.

Maak een account aan op Pinterest of knutsel zelf een moodboard in elkaar. Een moodboard is een verzameling van plaatjes die iets zeggen over jou. In één blik kunnen mensen een heleboel over jouw persoonlijkheid en interesses te weten komen. Dit kan zeker helpen bij het zoeken van cadeautjes. Op pinterest.com kun je online een moodboard maken, maar je kunt zelf ook aan de slag met een stapel tijdschriften, papier, lijm en een schaar. Meer weten over moodboards? Lees dan deze blogpost.

Tip 2: Schrijf het hele jaar door dingen op die je tegenkomt en graag wilt hebben. Je bespaart jezelf geld omdat je het zelf niet hoeft te kopen en je maakt een ander blij die totaal niet weet wat hij of zij jou moet geven. Vind je het toch niet meer zo leuk tegen de tijd dat je jarig bent? Dan kun je het altijd weer van je lijstje afhalen.

Tip 3: Lijstje.nl

Lijstje.nl is een online verlanglijst die je bij kunt houden wanneer je maar wilt en die je gemakkelijk kunt delen met degenen die cadeaus voor jou uit willen zoeken. Mensen kunnen (ongezien voor jou) dingen die zij kopen afstrepen zodat je niets dubbel krijgt. Ook kun je bij de cadeaus links toevoegen waardoor jouw gevers kunnen zien wat jij bedoelt en het eventueel gemakkelijk online kunnen bestellen.

Tip 4: Speur Pinterest, webshops en reclamefolders door. Hier kun je meer dan genoeg artikelen vinden waarbij je dat hebben-hebben-hebben gevoel krijgt!

Tip 5: Organiseer je verlanglijstje. Deel je verlanglijstje handig op in categorieën als hobby, huis, muziek en dergelijke. Dit vergemakkelijkt het zoeken voor mensen die bijvoorbeeld iets voor je hobby willen geven.

Tip 6: Zorg dat er genoeg keuze in diverse prijscategorieën is. Niet iedereen geeft cadeaus van vijftig of honderd euro. Je vergemakkelijkt het zoeken van anderen door er ook goedkopere cadeautjes op te zetten, zodat ze niet alsnog zelf moeten zoeken.

verlanglijstjes-cadeautjesjacht-lightningbugs.nl

Tips om cadeaus voor anderen te vinden:

Je kunt natuurlijk geld geven, maar de meeste mensen vinden het toch wel prettig als er moeite wordt gedaan voor hun verjaardagscadeaus. Daarnaast wil je ook graag iets geven waar de ander echt blij mee is en waar diegene echt iets aan heeft, toch? Ik geef jullie enkele tips die ik zelf ook gebruik wanneer ik cadeautjes ga zoeken voor anderen.

Tip 1: Vind uit wat de hobby van diegene is. Houdt diegene ontzettend van tuinieren? Maak dan een leuk zadenpakket, met een schepje en tuinhandschoenen erbij. Of houdt hij of zij van koken, maak dan bijv. een leuk pakketje met een schort, ovenwant of geef een nieuwe ontwikkeling op kookgebied (één of andere nieuwe uitvinding van een hippe kok).

Tip 2: Vraag of diegene voor jou een moodboard maakt. Hierin kan diegene laten zien wat zijn of haar interesses zijn en op die manier kun je weer beter zoeken naar vergelijkbare cadeautjes.

Tip 3: Bedenk in welke leefsituatie diegene zit. Is het een student die op kamers gaat? Dan kun je hem of haar altijd wel plezieren met interieur of uitzetspullen*. Of een jonge moeder die net bevallen is? Iets voor de baby is altijd leuk, of geef juist iets voor haarzelf, een dagje wellness bijvoorbeeld.

Tip 4: Geef een moment cadeau. Om op het dagje wellness terug te komen, dagjes uit of andere dingen doen zijn altijd een goed idee. Momenten zijn toch de dingen waar je het meest aan terug denkt. Bijvoorbeeld samen naar de dierentuin, een high tea, of een bezoek aan een leuke stad! Verder is dat vaak een grote verrassing. Je verwacht toch geen gratis dagje dierentuin voor je verjaardag?

Tip 5: Niet zo’n groot budget? Stel zelf iets samen! Vul een leuke goodiebag met een tijdschrift, lekkernijen waar diegene van houdt en wat kleine snuisterijen. Of stop een weckpot vol met spulletjes waar diegene wat aan heeft. Bijvoorbeeld SPA-in-a-jar (wellness in een potje), een pot vol met nagellakjes, maskertjes, crèmepjes en mini’s om eens lekker een avondje voor jezelf mee te houden.

Tip 6: Pinterest.com

Zoek op Pinterest voor leuke (DIY) ideeën. Houdt diegene van bier? Zoek dan bijvoorbeeld op ‘bier’ of ‘beer’ of ‘beer DIY’ voor leuke ideetjes. Als diegene een andere hobby heeft, vul dan die hobby in met eventueel DIY erbij. DIY (do-it-yourself) betekent doe-het-zelf. In het Engels zoeken vergroot het aanbod.

Dat waren mijn tips alweer. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben! Heb je verder nog vragen of tips dan mag je ze altijd stellen in de reacties, of stuur me een e-mail. 🙂 Eerst wilde ik mijn verlanglijstje ook nog delen in deze blogpost, maar die wil ik toch delen in een andere post omdat het anders te lang werd. En aangezien het nog één maand is tot ik jarig ben, heb ik besloten deze maand extra te bloggen! Deze posts zullen dan ook extra feestelijk zijn! Tot de volgende keer!

Liefs, Marlinda

P.S. Momenteel is een leuke winactie gaande op Facebook! Check zeker even mijn Facebookpagina als je mee wilt doen!

4 thoughts on “Verlanglijstjes & vergemakkelijk je cadeautjesjacht!

Geef een reactie