Inspiratie

Help? Waar is mijn inspiratie gebleven? Mijn tekenleraar vertelde me in de vierde klas dat je nooit moet zitten ‘wachten’ op inspiratie. Ga gewoon beginnen. Nu heb ik meestal genoeg inspiratie. Alleen de laatste weken heb ik zoveel aan mijn hoofd dat het niet zo lukt. Dus laten we het eens proberen vandaag!

Als ik veel aan mijn hoofd heb is het ten eerste belangrijk om hem helemaal leeg te krijgen, zodat je begint als een onbeschreven blad. Om mijn hoofd leeg te maken doe ik drie dingen: mediteren, lezen of tekenen. Aangezien je voor tekenen toch een ietsje pietsje inspiratie nodig hebt kies ik meestal voor de eerste twee. Als ik mediteer ga ik rustig op mijn rug liggen en luister ik naar de geluiden om mij heen, het gefluit van vogeltjes, gerommel in de keuken, spelende kinderen. Mediteren is niet ‘zweverig’ zoals sommige mensen het noemen, het is bewust worden van jezelf en je omgeving. Je activeert je zintuigen om weer inspiratie op te kunnen nemen. Wat trouwens heel belangrijk is als je een leeg hoofd wilt krijgen: verstop je smartphone zo ver mogelijk van je vandaan! Deze trouwe hond slurpt namelijk energie en inspiratie en bezorgt je continue prikkels waardoor je hoofd overvol raakt.

Lezen helpt ook erg goed om je hoofd leeg te maken. Je verplaatst je in een andere wereld waardoor je niet meer denkt aan alles wat je nog moet doen, of anders had moeten doen. Heerlijk! Er zijn zelfs mensen die boeken als medicijn aanraden!

Zodra ik mijn hoofdinhoud in de prullenbak heb gedumpt kan ik gaan beginnen. Begin op een leeg blad en teken, schrijf, schets, maak een begin. Is het fout, dan zet je er een dikke streep door en begin je weer opnieuw. Maar geloof me, je zult verrast zijn wat er uit dat ‘lege hoofd’ voort kan komen. Deze blogpost is het levensechte (oké virtuele) voorbeeld. Waar ik begon met ‘Help?’ ben ik nu ijverig aan het tikken.

Meneer de tekenleraar, hartelijk bedankt voor uw wijze tip! En jullie? Ga voortaan niet moedeloos zitten wachten op een engeltje die je iets in je oor fluistert, begin gewoon en geloof in jezelf! En vergeet niet om je trouwe hond te verstoppen! 😉

Liefs,

Marlinda

P.S. Dankjewel dat jullie er zijn, dankzij jullie heb ik zelf ook weer een hoop geleerd tijdens het schrijven van dit artikel!

Een random doodle als laatste creatieve uitspatting voor vandaag.
Een random doodle als laatste creatieve uitspatting voor vandaag.

7 thoughts on “Inspiratie

  1. Ondanks dat je niet veel inspiratie had heb je toch maar weer een leuke blog online gezet!
    Dat is superknap! 🙂
    Hopelijk wordt het snel weer wat rustiger en heb je weer lekker tijd voor jezelf en tijd om te tekenen!
    Succes en een dikke knuffel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *