Vintage Vondsten | deel I

De afgelopen tijd ben ik markten en winkeltjes langsgegaan voor mooie vintage spulletjes. Deze wil ik vandaag met jullie delen in mijn nieuwe rubriek: Vintage Vondsten! Hier deel ik theekopjes, boeken en andere prullaria met jullie die ik niet kon laten liggen op de rommelmarkt of in een winkeltje. En allemaal hebben ze hun eigen verhaal.

vintage-shop-koningsdag-lightningbugs.nl

Als eerste vond ik op Koningsdag dit mooie boekje, wat ik jullie ook al heb laten zien in de blogpost April in foto’s.  Ik vond het sowieso al een mooi boekje vanwege de prachtige bloemillustraties die er in staan, maar de echte trigger om het te kopen was het feit dat iemand er een bloemetje tussen gestopt heeft. Om het te laten drogen? Of misschien als verrassing voor de vinder? Dit maakt tweedehands spullen zo mooi, wie heeft hier allemaal al naar gekeken, of gebruik van gemaakt. Heeft het jarenlang in de sierkast van een omaatje gestaan? Was het soms van een meneer met een grote snor die het als souvenir van zijn opa had gekregen? Of van een professor? Dit soort vragen stel ik mezelf als ik vintage spulletjes bekijk of koop.

vintage vondsten 1 - teacup - lightningbugs.nl

Het tweede item kocht ik ook op Koningsdag, in hetzelfde winkeltje. Dit prachtige theekopje. Het is al een beetje beschadigd, maar dat maakt het juist extra mooi. De prachtig gekleurde bloemen in combinatie met het gouden randje en de sierlijke vorm. Wauw, het kopje is al inspiratie op zich! En dan te bedenken hoeveel kopjes thee ik hier uit ga drinken. En hoeveel mensen mij al voor zijn geweest. Misschien wel tuttige dames op een theekransje of meisje dat theeserviesje speelde.

Daarom houd ik zo van spullen, elk ding heeft een verhaal. Of dat nu mijn verhaal is, of dat van iemand anders maakt niet uit, het geeft het extra waarde. Het maakt het extra mooi. Juíst dat gebroken randje en dat versleten hoekje.

vintage vondsten 1 - boeken - lightningbugs.nl

Het derde is een enorme stapel boeken. (Voor maar vijf euro!) Een stapel inspiratie, wijsheid, kennis. Hier kan ik mijn leergierigheid flink op los laten. Boeken over tuinieren, fotografie uit de jaren 70/80, biografieën enz. Heerlijk. Ik stond bij een boekenkraam op een lokale jaarmarkt en er lagen dozen vol met boeken. ‘Drie boeken voor één euro!’ zei de mevrouw van de kraam. Wow! Dat ging ik echt niet laten liggen. Het voelde alsof ik in de boekenkast op de zolder van mijn ouders stond te snuffelen vol met oude schatten. Ik ging helemaal los en kwam uiteindelijk met vijftien boeken thuis. Ik moet de stapel nog opruimen, maar ik ben er o zo blij mee! (Weetje: De verkopers vonden het bijzonder leuk dat mensen van mijn leeftijd überhaupt nog lazen. Ik ben toch niet de enige? Lezen jullie nog?)

vintage vondsten 1 - kistje - lightningbugs.nl

Dit prachtige kistje met uit het hout gesneden bloemen kreeg ik van mijn vriendin die mee was naar de jaarmarkt. Nog voor mijn verjaardag, zo lief! De binnenkant is een beetje kapotgegaan, dus dat ga ik nog even oplappen zodat ik er mijn sieraden in kan gaan opbergen. Toen ik het thuis aan mijn moeder liet zien vertelde ze dat zij vroeger ook zo’n kistje had. Leuk om te zien dat alles van vroeger weer terug komt. Soms bedenk ik weleens dat ik in de verkeerde tijd ben geboren. Bedenk jij dat ook weleens?

Dat waren mijn vintage vondsten weer voor deze keer. Koop jij ook weleens spullen bij de kringloop of op de rommelmarkt? En fantaseer je dan ook welke verhalen erachter zitten, of ben ik de enige (gek) die dat doet? 😉

Liefs, Marlinda

P.S. Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe artikelen volg me dan op social media of Bloglovin’. De linkjes staan hieronder!

Facebook: https://www.facebook.com/lightningbugs.nl/

Instagram: @Lightningbugs.nl

Twitter: @LightningbugsNL

Snapchat: @marlindaa

Bloglovin’: Lightningbugs.nl of klik op de follow button rechtsboven in de sidebar.

9 thoughts on “Vintage Vondsten | deel I

  1. Zo’n kistje had mijn moeder ook!! 😉 Superleuk dat je er dan weer eentje tegenkomt!
    En nee… je bent zeer zeker de enige jongere niet die nog boeken leest hoor :))

  2. Wauw superleuke blogpost! Ik vind je theekopje ook echt fantastisch. Heb er zelf ook een aantal met een gouden randje en dat is ZO mooi. En die verhalen er achter bedenken, dat doe ik ook :D! Het houten kistje heeft mijn oma ook gehad, vond ik vroeger al altijd zo mooi!
    Heel veel plezier met je mooie spulletjes!

    liefs, Rosie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *