Slakkenpost

Ik heb weer flink wat brieven verstuurd de afgelopen tijd, dus besloot ik maar weer eens wat snailmail inspiratie te posten! Voor de nieuwkomers: snailmail, slakkenpost in het Nederlands, is handgemaakte creatieve post. Een brief waar je weken op zit te wachten. Met extra aandacht gemaakt, door de envelop prachtig te versieren, of er bijvoorbeeld kleine cadeautjes of een mooie kaart aan toe te voegen. En om jullie wat extra snailmail inspiratie te geven deel ik mijn snailmail met jullie.

Hoe ga ik te werk met mijn brieven? Ik begin altijd eerst met de brief, die is het belangrijkste, daar gaat het om. Als ik de brief klaar heb kies ik een envelop en bouw ik daar een thema omheen. Bijvoorbeeld ‘zomer’, ‘regen’ of een bepaalde kleur. Sowieso kies ik per brief altijd een bepaald kleurthema. Kleuren die bij elkaar passen en steeds terugkomen in de brief. Hieronder laat ik een paar van mijn brieven zien die ik de afgelopen maanden verstuurde.

Brief 1: De envelop.
Brief 1: De envelop. Rustig, met alleen een kleine bloemillustratie linksonder. En wat neppe postzegels uit het Flow Book for Paperlovers 3 als extra versiering.
Brief 1: De inhoud. Het thema van deze brief was 'leven met aandacht'. Er zaten o.a. tips bij om met meer aandacht om je heen te kijken en daar van te genieten.
Brief 1: De inhoud. Het thema van deze brief was ‘Leven met aandacht’. Er zaten o.a. tips bij om met meer aandacht om je heen te kijken en daar van te genieten. Er is niet één standaard terugkerende kleur, wel komen overal bloemen terug.
Brief 2: Envelop met grid-patroon en een schaapje erop omdat de ontvanger erg van dieren houdt.
Brief 2: Envelop met grid-patroon en een schaapje erop omdat de ontvanger erg van dieren houdt.
Brief 2: De inhoud. Verjaardagspost met als thema 'Flowerpower'.
Brief 2: De inhoud. Verjaardagspost met als thema ‘Flowerpower’. (Excuses voor de slechte foto-kwaliteit)
Brief 3: De envelop met als thema 'vlinders'.
Brief 3: De envelop met als thema ‘Vlinders’.
Brief 3: De inhoud. Ook dit was weer verjaardagspost. In dit thema komen oranje en blauw steeds terug. Ook voegde ik een homemade recept toe.
Brief 3: De inhoud. Ook dit was weer verjaardagspost. In dit thema komen oranje en blauw steeds terug. Ook voegde ik een homemade recept toe en vragenkaartjes om te beantwoorden.
Brief 4: De envelop. Thema 'Zomer'.
Brief 4: De envelop. Thema ‘Zomer’.
Brief 4: De andere kant van de envelop.
Brief 4: De andere kant van de envelop.
Brief 4: De inhoud. Met een gedichtje uit Flow Magazine, vragenkaartjes en ook weer dat zomerse thema met de kleur geel en bloemen.
Brief 4: De inhoud. Met een gedichtje uit Flow Magazine, vragenkaartjes en ook weer dat zomerse thema met de kleur geel en bloemen.

Nou dat was mijn post weer voor deze week. Hopelijk hebben jullie er weer inspiratie uit op kunnen doen! Hebben jullie nog tips of andere dingen, dan mag je die zeker stellen in de reacties! Welke brief vinden jullie het leukst? En schrijven jullie zelf ook brieven?

Liefs,

Marlinda

P.S. Wil je meer van mij zien? Vind mij op Instagram: @lightningbugs.nl . Hier plaats ik elke dag een foto uit mijn leven, wanneer ik iets gemaakt heb of ter inspiratie. 

 

 

12 thoughts on “Slakkenpost

 1. Wat een leuke en inspirerende blog!
  Ik heb zo veel zin om als ik straks vakantie heb
  lekker te gaan snailmailen!
  Dus ga maar vast bij de voordeur zitten want binnenkort
  komt er een brief door de bus!
  Liefs Step

 2. Wat heb je dat allemaal leuk gedaan, echt super creatief!
  Met de verschillende thema’s is ook een leuk idee (:
  Ik heb zelf ook al een paar keer snailmails gestuurd, in de vakantie moet ik er maar weer eens mee beginnen!

Geef een reactie