De Elle Aime tekent challenge & Op vakantie!

Tekenen en doodlen doe ik het liefst de hele dag door. Toch komt het er niet altijd van. Om mezelf eens uit te dagen om in een drukke werkweek elke dag een tekening te maken deed ik mee met een tekenchallenge op Instagram. De #elleaimetekent challenge van Elle Aime. Lisa Manuels van winkel & blog Elle Aime postte op haar Instagramaccount de zeven onderwerpen om te tekenen, één voor elke dag. Nu is het me niet gelukt om alle zeven onderwerpen te tekenen. Toch heb ik er vijf wel gemaakt. Het was inderdaad een uitdaging, maar wel een hele leuke! Ik heb al een tijd niet getekend en dan is het leuk om er elke dag verplicht mee bezig te zijn. Ik merkte dat ik het tekenen ook echt weer leuk en fijn vond. Daarbij heb ik mezelf ook nog uitgedaagd om elke tekening uit mijn hoofd te tekenen. Letterlijk dus een creatief bedenksel uit mijn fantasie zonder hulp van Pinterest o.i.d. Jullie zijn vast benieuwd naar de tekeningen, laten we maar snel gaan kijken!

Dag 1: Iets met strepen & Dag 2: Iets dat licht geeft.

Deze twee onderwerpen heb ik gecombineerd omdat ik dag 1 geen tijd had om te tekenen. Het idee is uit mijn hoofd het papier op gerold en ik ben erg blij dat het werd zoals ik het bedacht had. Meestal wordt het toch anders dan je dacht. Getekend met potlood, stift en waskrijt.

Day1universelightningbugs.nl
‘Universe’

Dag 3: Iets dat herrie maakt.

Poeh, dit vond ik een lastige. Maar toen ik wat breder ging denken en niet alleen aan herrie dacht, kwam ik op mijn favoriete geluid: ons koffiezetapparaat. Dat pruttelt zo gezellig dus besloot ik het te tekenen! Getekend met potlood en stift.

Day2coffeelightningbugs.nl
‘Coffee’

Dag 4: Iets met stippen.

Dit beeld had ik voor me toen ik aan stippen dacht, dus besloot ik het maar op papier te zetten. Stiekem komt het beeld denk ik door mijn lieve nichtjes. Getekend met potlood.

'Dots'
‘Dots’

Dag 5: Iets dat pluizig is.

Deze wist ik meteen: ik teken een paardenbloem! Helaas pindakaas, ik dacht origineel te zijn maar toen ik al zo’n drie andere paardenbloemen voorbij zag komen besloot ik het op een andere boeg te gooien. Toen ik ’s middags vanuit mijn werk naar huis fietste en een klein konijntje zag besloot ik dat pluizebolletje maar na te tekenen. Getekend met potlood.

'Bunny'
‘Bunny’

Dag 6: Iets dat kan rollen & Dag 7: Iets met stekels.

Deze twee onderwerpen heb ik niet meer getekend, misschien kunnen jullie nog iets voor mij bedenken?

Het leukste aan deze tekenchallenge vond ik dat ik weer zin kreeg om te tekenen. Hier vloeide ook het idee uit om een travel journal bij te gaan houden, dus als dat lukt hebben jullie die ook nog tegoed. Hierover straks meer. Verder vond ik het ook erg leuk om de creatieve ideeën van andere deelnemers te zien en van mijn vriendinnen die ook enthousiast meededen.

Om nog even terug te komen op het travel journal idee, ik ga volgende week op vakantie! Ik ga heerlijk een weekje met mijn familie naar Duitsland. Hierdoor zal er volgende week dus geen blogpost online komen. De week erna zal er wel weer gewoon een post online komen op woensdag 24 augustus. Ik zal proberen een mooi verslag te maken van de vakantie als jullie dat leuk vinden om te zien! Tevens kunnen jullie mij volgen op Instagram, waar ik – als ik WiFi heb – ook wel wat foto’s zal posten.

Dat was het dan weer voor vandaag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik heb getekend. Verder wil ik jullie nog een fijne vakantie toewensen – als je ook vakantie hebt – en anders gewoon een fijne dag!

Welke tekening vind jij het leukst en heb je zelf ook weleens meegedaan aan een tekenchallenge? Zou je het leuk vinden als ik ook een keer een tekenchallenge zou organiseren?

Liefs, Marlinda

Volgende week dus geen blogpost!

 

Volg mij ook op Social Media:

Twitter: @LightningbugsNL

Instagram: @lightningbugs.nl

Facebook: Lightningbugs.nl

Pinterest: LightningbugsNL

 


 

5 thoughts on “De Elle Aime tekent challenge & Op vakantie!

 1. Je hebt zulke leuke en mooie tekeningen gemaakt!
  Ik kan niet kiezen welke mijn favoriet is!
  Wat fijn dat je het plezier er weer in terug hebt gevonden!
  Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met tekenen en eigenlijk
  alles waar je gelukkig en blij van word!
  Hopelijk zitten we later samen aan een tafeltje in een bejaardenhuis
  onder het genot van een kopje thee, een berg koekjes en gezellig met de
  andere oudjes te teken en creatief te zijn!
  Het zou superleuk zijn als je zelf ook een tekenchallenge bedenkt! Ik doe in ieder geval mee!
  Liefs Step

Geef een reactie