Duitsland door de lens van mijn polaroid camera

Ik ga op vakantie en ik neem mee … mijn polaroid camera! Tijdens het inpakken van mijn vakantiespullen wist ik één ding zeker: mijn polaroid camera moet mee. Ook nam ik voldoende filmpjes mee en een blikje om de foto’s tijdens de vakantie in te bewaren. Eenmaal aangekomen waren er zoveel mooie dingen om te fotograferen! Toch heb ik het bij een beperkt aantal gehouden omdat dat de foto’s unieker maakt. Zullen we ze maar gauw gaan bekijken?

Op pad met mijn gele polaroid camera

 

lightningbugs polaroid 1
Dit is de eerste foto die ik maakte. Deze huizen stonden een beetje aan de rand van het dorpje met een berg afval ernaast. Wellicht van het renoveren van een huis. Vóór het afval groeiden prachtige bloemetjes en dit ruige contrast wilde ik graag op de foto zetten.
Lightningbugs polaroid 2
Deze foto maakte mijn vriend. Ik wilde heel erg graag op de foto met deze zeshonderd(!) jaar oude boom. (Kijk hoe dik hij is!) Deze linde staat midden in het dorp en werd vroeger gebruikt als centrale ‘rechtbank’.
Lightningbugs polaroid 3
Dit is één van mijn favoriete foto’s. We reden langs dit zonnebloemenveld en ik wist meteen dat ik hier foto’s wilde maken. De prachtige bloemen in allerlei kleuren, de zonnebloemen die er fier bovenuit steken. De heerlijke zomerse geuren en de vlinders die er vrolijk rond dartelen. Ik wenste dat dit mijn achtertuin was!
Lightningbugs polaroid 4
Ik bedacht dat het misschien ook wel leuk was om mijn camera om te draaien zodat de foto horizontaal afgedrukt zou worden.
lightningbugs polaroid 5
De Wartburg. Op dit eeuwenoude kasteel hebben we wel een aantal uren rondgedwaald. Ik probeerde de middag in één foto te pakken: de prachtige rozen in de kasteeltuin, het kasteel zelf, de mooie natuur en het uitzicht. Vind jij dat het mij is gelukt?
lightningbugs polaroid 6
Uiteindelijk heb ik toch nog een tweede foto gemaakt, hier zie je weer prachtige bloemen, de Duitse vlag vol trots op de kasteeltoren en een stukje van het Duitse vakwerk waarmee ze de huizen bouwen.

Dit zijn alle foto’s die ik met mijn camera gemaakt heb. Met mijn telefoon heb ik natuurlijk nog meer foto’s gemaakt, als jullie die ook willen zien reageer dan even in de reacties dan kan ik kijken of het lukt.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om op deze manier mee te kijken naar mijn vakantie ervaringen en tot de volgende keer!

Ben jij ook op vakantie geweest en verliefd geworden op het land(schap)?

Liefs, Marlinda

11 thoughts on “Duitsland door de lens van mijn polaroid camera

Geef een reactie