Cadeautjes inpakken? Doe het lekker zelf! | KERST DIY

Het is alweer december en over 12 dagen is het kerst! Ongelooflijk, hoe vlug de tijd toch gaat! Maar we gaan niet babbelen vandaag over hoe vlug de tijd gaat. Ik heb vandaag een blogpost voor jullie met een heleboel foto’s en uitleg over het inpakken van (kerst) cadeautjes. Want je kunt ze gratis in de winkel in laten pakken, maar het is ook wel erg leuk om ze zelf met aandacht in te pakken. Ik laat jullie enkele voorbeelden zien en ook leg ik jullie uit hoe je een cadeautje netjes in pakt, zodat het een prachtig plaatje wordt!

Inspiratie

Als eerste heb ik voor jullie wat foto’s van cadeautjes die ik recent ingepakt heb voor kerstfeestjes dit jaar.

Diverse manieren om je cadeautjes in te pakken. Gebruik bijvoorbeeld eens vloeipapier (Søstrene Grene, HEMA) in plaats van gewoon inpakpapier, of decoreer met washitape of leuke stickers (Dille&Kamille, LiveLifeHappy.nl). Ik gebruik vaak kleurthema’s in mijn cadeautjes, zo zie je hierboven mint, goud, zilver, rood en wit.

Iedereen kan cadeautjes inpakken!

Speciaal voor jullie maakte ik een handige stap-voor-stap tutorial waardoor iedereen een cadeautje netjes kan inpakken. Laten we maar gewoon gezellig gaan beginnen!

Stap 1: Wat heb je nodig?

Er zijn drie dingen die je altijd nodig hebt om cadeautjes in te pakken: inpakpapier, een schaar en plakband. Verder kun je gebruiken wat je in huis hebt. Voor deze tutorial gebruikte ik inpakpapier van Søstrene Grene, inpakfolie van Xenos, washitape van Blokker, sterretjesconfetti van Action, een sticker van LiveLifeHappy.nl en lint van Kruidvat.

Stap 2: Knip het cadeaupapier

Leg het cadeautje op het papier. Kijk eerst goed of het past voordat je gaat knippen.

Stap 3: Overzichtelijk maken.

Leg het cadeautje in het midden van het papier zodat je aan alle kanten evenveel papier hebt. Hierdoor worden je vouwen gelijk.

Stap 4: Vouwen!

Vouw één lange zijde van het papier over het cadeau.

 

Vouw de andere lange zijde hier overheen. Als je deze zijde scheef hebt geknipt kun je hem eventueel een stukje omvouwen zodat hij recht wordt. Plak het daarna vast met tape of plakband.

Stap 5: Nog meer vouwen!

Ligt je cadeautje in het midden van het papier? Vouw dan aan de korte zijde één hoekje naar binnen.
Doe dit ook aan de andere kant van deze zijde zodat je een dakje met een stompe punt krijgt.

 

Vouw dit stompe puntje ook naar binnen zodat je een mooie rechte vouw hebt.
Vouw dit flapje nu over het cadeautje heen en zet het vast met tape of plakband.

Herhaal stap 5 voor het andere flapje zodat je cadeautje ingepakt is als op het plaatje hieronder:

Netjes ingepakt!

Na deze stappen kun je stoppen. In principe is je cadeautje ingepakt. Doe er eventueel nog een leuk lintje om of plak er een leuke sticker op en klaar is Kees! Om je cadeautje nóg mooier te maken laat ik jullie in nog een paar stappen zien hoe je je cadeautje extra feestelijk in kunt pakken met folie en confetti.

Stap 6: Opnieuw inpakken.

We gaan het ingepakte cadeautje nog extra inpakken met folie. Hierbij herhalen we de stappen van hierboven om het folie om het cadeautje heen te vouwen.

Leg het cadeautje op het folie en knip het folie zodra je zeker weet dat het om je cadeautje heen past. (Het past zodra je één lange zijde over het cadeautje heen kunt vouwen en je bij de andere lange zijde nog wat ruimte over hebt.) Zorg bij het inpakken dat je cadeautje met de mooie zijde (zonder flapjes) aan de onderkant ligt. Hierdoor vouw je de folie flapjes over de andere flapjes heen en zit de mooie zijde aan de voorkant van het cadeau.
Vouw één lange zijde folie over het cadeau heen. Vouw de andere lange zijde hier weer over heen en plak het vast.
Vouw de hoekjes van de korte zijde naar binnen.
Vouw het flapje dicht en plak het vast. Let op! Doe dit maar aan één kant! Er moet namelijk nog confetti bij.

Stap 7: Tijd voor confetti!

Maak met je vingers ruimte tussen het cadeautje en het folie zodat de confetti er mooi tussen past.
Strooi de confetti tussen het cadeautje en folie en schud zodat het goed verdeeld is over de voorkant van het pakje. Tevreden? Vouw dan het andere flapje dicht zoals hierboven is uitgelegd.

Stap 8: De finishing touch.

Vind je het cadeautje nog wat saai? Plak er dan nog een mooie sticker op of strik er lint of touw omheen.

Hoe leuk je het ingepakte cadeautje op?

Er zijn misschien wel duizend manieren om cadeautjes op te leuken. Ik zou er nóg een hele blogpost over kunnen schrijven. Je kunt zoals ik al zei leuke stickers, washitape of lint gebruiken. Ook kun je er een lief kaartje of label aan hangen. Is je cadeaupapier saai? Stempel er dan een leuk patroontje op of confetti zoals ik hierboven gebruikte. Is het geen kerst cadeautje dan gebruik je gewoon gekleurde confetti en ander pakpapier. Ook hoef je niet per se allemaal spulletjes te gaan kopen om cadeautjes leuk in te kunnen pakken. Je kunt ook gebruiken wat je in huis hebt, bv. tijdschriften, een stempel uit een aardappel, keukentouw, ballonnen, bakpapier en ga zo maar door.

Dat was het dan! Makkelijk toch? Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren met mijn ideeën. Neem gerust ideetjes over, dat vind ik alleen maar leuk! Als je het hebt uitgevoerd en je zet er een foto van op Facebook of Instagram tag me dan even (lightningbugs.nl), dat zou ik heel leuk vinden!

Hoe pak jij je kerst cadeautjes in dit jaar?

Liefs, Marlinda

8 thoughts on “Cadeautjes inpakken? Doe het lekker zelf! | KERST DIY

  1. Ik word zo blij van kadootjes inpakken!
    Het is zo leuk om heel veel liefde en aandacht in kadootjes te steken.
    De manier met de confetti is super origineel, die ga ik zeker gebruiken! 🙂
    Als ik iets voor mezelf koop en ze vragen in de winkel of het een kadootje is
    laat ik het stiekem soms inpakken zodat ik zelf een kadootje heb om open te maken haha!

Geef een reactie