Instaswap | Tips & Tricks – Eerste Hulp Bij Swappen

Doe jij mee met de Instaswap, maar vind je het lastig om cadeautjes te vinden voor je swapmaatje? Of heb je onverwachts heel weinig tijd om te swappen? Dan heb ik vandaag wat tips en tricks voor je! Ik zelf doe ook mee met de Instaswap en ik moet zeggen dat ik geluk heb met mijn swapmaatje, dus wat dat betreft ben ik een mazzelaar. Maar deze tips zijn ook juist voor jou als je een swapmaatje hebt die niet zoveel over zichzelf laat zien. Laten we maar gauw kijken naar de tips die ik voor je heb.

1. Maak een woordweb / denkwolk

Zoek je swapmaatje op Instagram en pluis haar hele account door. Van haar biografie tot de onderschriften en reacties op foto’s. Het is een soort stalken, maar dan op een positieve manier. ūüėČ Schrijf alles op wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld: Je ziet een kopje thee dan schrijf je ‘thee’ op. Op die manier krijg je een overzicht met dingen die je swapmaatje leuk of lekker vind. Probeer hier cadeautjes bij te bedenken, zoals bij het voorbeeld kun je dus een bijzonder soort thee zoeken. Schrijf alles op wat in je hoofd opkomt, ook idee√ęn voor cadeautjes. Als voorbeeld¬†maakte ik een mini denkwolk over¬†een verzonnen swapmaatje, zodat je begrijpt wat ik bedoel en het als inspiratie kunt gebruiken.

2. Pinterest

Je hoeft niet alleen je swapmaatje op Instagram op te zoeken, je kunt haar ook zoeken op Pinterest. Wie weet, heeft ze daar dezelfde naam gebruikt als profiel. Is dat niet zo? Dat is jammer, maar Pinterest kan verder nog heel veel betekenen voor je swap. Er zijn namelijk allerlei Instaswap gerelateerde DIY te vinden. Zoek je op ‘Instaswap’ of ‘swap’ dan zul je genoeg inspiratie kunnen vinden. Ik zelf heb pas ook een bord aangemaakt met Instaswap inspiratie dus daar kun je eventueel ook nog kijken voor ideetjes.

Klik op de foto om het bord te bekijken.

3. #instaswap2017springedition

Zoek op Instagram met de hashtag #instaswap2017springedition en je kunt zien wat je medeswappers aan het maken zijn. Ook dit kan veel inspiratie opleveren, misschien kom je wel iets tegen wat heel goed bij jouw swapmaatje past. Met deze hashtag¬†kun je zelf ook je foto’s delen van je swap. Het is ook heel leuk om te zien hoe het anderen vergaat, misschien kun je zelf met andere swappers praten die het ook lastig vinden en op deze manier samen idee√ęn bedenken. Al mag je natuurlijk nooit de naam van je swapmaatje verklappen!

4. Help! Ik heb weinig tijd, hoe maak ik toch een leuke swap?

Heb je onverwachts minder tijd dan je verwachtte toen je je opgaf voor de swap? Ga niet bij de pakken neerzitten! Ik heb tips voor je hoe je met weinig tijd toch een leuke swap tevoorschijn kunt toveren.

Normaal zou ik je niet adviseren om op rustmomenten nog bezig te zijn met je telefoon en alle drukte, maar probeer inspiratie te zoeken op momenten dat je normaal gaat Netflixen of scrollen door Facebook. (Bijvoorbeeld op de wc, haha ik ben toch niet de enige?) 

Het is geweldig leuk om dingen zelf te maken, maar DIY kost wel tijd dus als je echt geen tijd hebt koop dan gewoon een aantal cadeautjes die bij je swapmaatje passen. Als je geen tijd hebt om langs een paar winkels te gaan, shop dan online. (In tip vijf noem ik winkels en cadeautjes die het altijd wel goed doen). Ga je boodschappen doen? Kijk dan ondertussen rond voor je swapmaatje.

Probeer dus tussen alle drukte door een klein gaatje te vinden om de cadeautjes te verzamelen. En vergeet niet: de tijd dat je tegen jezelf zegt dat je het zo druk hebt en dat je swap faalt kun je goed gebruiken om juist aan de swap te werken!

5. Shoptips & low budget

Als laatste wil ik nog wat winkels met je delen waar je leuke cadeautjes kunt vinden, heb ik een aantal cadeau suggesties voor je en heb ik nog wat tips voor je als je niet teveel geld uit wilt geven aan je swap.

Where to shop?

Webshops:

Andere winkels:

  • S√łstrene Grene, Flying Tiger, HEMA, Action, Zeeman, Wibra – (goedkoop) interieur, DIY, inpakken, cadeautjes, verzorging
  • Dille & Kamille, Wereldwinkel – (biologisch & fairtrade) huishouden, interieur, verzorging, cadeautjes, kaarten. Tip: Bij de Wereldwinkel heb je bijna alle soorten TONY’S CHOCOLONELY!
What to buy?

Wat geef je aan je swapmaatje als je echt geen aanwijzingen hebt wat hij of zij leuk vind? Dat is natuurlijk ontzettend lastig, maar er zijn altijd wel standaard dingen die (bijna) iedereen wel leuk vind. Het gaat natuurlijk boven alles om de aandacht die je aan iemand geeft. Iets wat vaak wel gewaardeerd wordt is natuurlijk chocolade. ūüėČ Een simpel armbandje (Lucardi/HEMA of zelfgemaakt natuurlijk) moet iedereen toch ook wel leuk vinden. Een lief kaartje, verzorgingsproducten (maskertje/handcr√®me) is ook algemeen. Verder kun je ook gewoon iets maken waar jij goed in bent, het gaat uiteindelijk om het gebaar en dan is het toch ontzettend leuk als iemand iets speciaal voor jou heeft gemaakt?

Op de website van Instaswap staan ook een aantal webshops waar je speciale cadeautjes kunt kopen waarmee je ook nog het goede doel van Instaswap Foundation steunt!

Low budget

Als je low budget wilt swappen is het belangrijk om te weten hoeveel het kost om je pakketje te verzenden. Als je het in een brievenbusdoosje stopt kost dat ‚ā¨3,95, maar in een brievenbusdoosje passen alleen platte dingen van maximaal 2 cm dik. Let hier dus op wanneer je cadeautjes koopt en/of maakt. Pakketjes die niet door de brievenbus passen kosten ‚ā¨6,95 (t/m 10 kg).

Heb je weinig geld en wil je toch een leuke swap maken? Ga dan doe-het-zelven. Het is ontzettend leuk als iemand iets speciaal voor jou maakt. Ben je bijvoorbeeld goed in kaartjes maken? Maak dan één of meer kaartjes. Ben je goed in haken? Haak dan iets leuks waarvan je denkt dat het past bij je swapmaatje. Denk je dat je twee linkerhanden hebt? (Note: twee linkerhanden hebben bestaat niet!) Ga dan op zoek op Pinterest naar gemakkelijke DIY. Het lijkt vaak moeilijker dan het is. Of ga eens kijken in je knutsella wat je hebt en ga daar mee aan de slag.

You can do it!

Op het blog van Instaswap Foundation kun je ook nog tips vinden en Lynda schrijft hier ook over sponsors en belangrijke dingen die je moet weten over de Instaswap. Het blog kun je vinden op hun website. (Kies dan: blog / Lynda of klik hier.)

Ik wil je heel veel succes wensen met je swap, hopelijk heb ik je kunnen helpen! Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de comments!

Liefs, Marlinda

2 thoughts on “Instaswap | Tips & Tricks – Eerste Hulp Bij Swappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *