Een blij ei en de lente in volle bloei

Na een maand lang grijs winterjassenweer, is het deze week eindelijk echt lente! De zon loopt als een gek te stralen, de vogels fluiten er uitbundig op los en overal zie je prachtig bloeiende bomen en bloemen. Het is heerlijk groen en fris buiten. Puur genieten. Ik merk dat al mijn zintuigen open staan om zoveel mogelijk van al dat moois op te vangen en net als het fluitekruid, de seringen, de meidoorn en de boterbloemen bloei ik ook weer op.

Vandaag neem ik jullie mee in deze vrolijke lenteweek en laat ik jullie zien wat ik voor leuks heb gedaan.

De zon op mijn snoet

Maandagavond was ik thuis. Ik had die dag gewerkt en was moe. In mijn zonovergoten kamer zat ik aan mijn tafeltje bij het raam en genoot ik van de warme zonnestralen die mijn huid streelden en mijn spieren ontspanden. Ik schreef in mijn notities:

‘Mijn spieren ontspannen, mijn ogen sluiten en even voel ik mij als een kater. Zonder zorgen, gewoon genieten. Van de warmte, van het licht, van het stille ruisen van de wind en het vrolijke vogelgezang.’

Toen ik een beetje bijgekomen was van het werken bedacht ik mij dat ik eigenlijk wel graag naar buiten wilde. Lekker een frisse neus halen, de zon op mijn snoet en bloemen plukken. Dus ik trok mijn rode Toms aan en ging naar buiten. Gewapend met mijn telefoon en polaroid camera om nog wat mooie plaatjes te schieten.

 

Nieuwe energie

Na deze fijne avond ging ik de week vol energie in. Dinsdag schreef ik een brief af die al dagen lag te wachten, ik ruimde mijn kamer op en zocht mijn kledingkast uit. Vermoeid maar voldaan genoot ik weer van het zonnetje in onze tuin. Toen werd het woensdag en de zon scheen nog steeds. Het weer was aangenaam. Ik besloot naar ‘de stad’ te gaan om nog wat aankopen te doen. Het was buiten heerlijk, maar van winkel in winkel uit kun je daar niet echt van genieten. Toen mijn hoofd vol was met prikkels kocht ik een ijsje en genoot ik opnieuw van de natuur en de mensen om mij heen. Ik kan je vertellen dat het shoppen hierna een stuk beter ging.

De meidoorn en het gipskruid in volle bloei aan de Veste in Goes.

Picknicken en een mini roadtrip

Om vijf uur kwam Arjen, we zouden samen wat eten en gaan zwemmen. Uiteindelijk hadden we veel meer zin om buiten van het weer te genieten dan om te gaan zwemmen in een muf chloor bad. Dus haalden we pizza en gingen we picknicken op een mooi kleedje tussen de bloemetjes aan de Veste. Toen het kouder begon te worden en alle pizza opgegeten was besloten we onze avond te vervolgen met een mini roadtrip, zoals we regelmatig doen. Zonnebril op, muziek in de boxen en rijden maar. We genoten van de goede vibes die de zon en de muziek ons gaven. Uiteindelijk eindigden we onze roadtrip met een kopje koffie en een ijskoude smoothie. Het was een heerlijke avond!

Wat een heerlijke week was het. Ik hoop dat het weer zo aan blijft houden want ik krijg er heerlijk veel energie van!

Heb jij ook zo uitgekeken naar dit weer? En heb je er ook zo van kunnen genieten? En bloei jij ook altijd op in de lente?

Liefs, Marlinda

8 thoughts on “Een blij ei en de lente in volle bloei

 1. Wat een heerlijke blog om zo te lezen tijdens een lekker ontbijtje op zaterdag ochtend! Ik hoop dat het weer zo een beetje blijft de komende weken ? dan kunnen wij ook eens gaan picknicken!
  Ben blij dat het zonnetje je goed doet!
  Dikke knuffel!!

  1. Ah wat leuk dat je mijn blog bij je ontbijt leest! Geniet ervan!!
   Dat hoop ik ook, dat lijkt me heel leuk 🙂
   Een fijne dag en tot vanavond 😉
   Dikke knuffel terug!

 2. Lees je blog nu net, oh wat lijkt het me heerlijk om zo mijn week te kunnen spenderen als jij! Jammer dat ik zelf de laatste tijd niet zo veel tijd had om dat te doen. Omdat ik bezig was met mijn afronding van mijn laatste Proeve en mijn vervolgopleiding. Maar ik ben nu al geïnspireerd door je blog, om de komende tijd ook vaker naar buiten te gaan en te genieten! 🙂

  1. Wat leuk dat ik je inspireer 🙂
   Zeker even buiten genieten, dat is ook goed voor je creativiteit!
   Hoe ging je Proeve? Wat heb je ervoor gedaan?
   En wat ga je doen als vervolgopleiding?

   Liefs!

   1. Hihi graag gedaan! Mijn laatste Proeve hield in dat ik een sculptuur van drijfhout ging maken voor mijn opdrachtgeefster. Zij is eigenaar van restaurant de braakman. En ik heb het gehaald! Dus nu nog alleen wachten op een telefoontje en dan ben ik gediplomeerd! 🙂

    Ik ben nu toegelaten voor de hbo opleiding illustratie / animatie in Breda. Dus dat word leuk! Heel spannend was het wel of ik zou worden toegelaten omdat ik nog nooit een assessment heb gedaan. Maar het ging allemaal goed en de sfeer was relaxed.

    Hoe gaat het verder met jou?

    Groetjes Linn!

    1. Ooh wat leuk! Je zult inmiddels vast wel dat telefoontje hebben gekregen!
     Sorry voor mijn ontzettend late reactie, ik had er geen melding van gekregen.
     Ik ben trouwens wel benieuwd naar dat sculptuur, kan ik dat ergens zien? Of app me even als je mijn nummer nog hebt. Echt super gaaf dat je bent toegelaten op die opleiding. Ga je dan ook met de computer illustreren? En wat wil je er mee gaan doen?

     Met mij gaat het goed hoor, druk aan het werk en in september ook studeren hè! Daar heb ik wel zin in!

     Groetjes andere lin 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *