Zomer adem

De zwoele lucht is vervuld met geuren en geluiden. Ik adem in en voel hoe de geur van bloemen, vers gemaaid gras, stof en een vleugje zilte zee mijn longen vult. De warme wind kietelt mijn blote armen en benen en om mij heen hoor ik niets anders dan het tjirpen van krekels en vogels. Ik zie paarse, gele, roze en witte bloemen en er dartelen allerlei kleuren vlinders om mij heen. Ik adem uit. Onder mij duwen mijn voeten de pedalen steeds rond en rond en het fruit in mijn fietstas hobbelt gezellig mee. Verder doe ik niets. Verder hoef ik niets. Ik hoef alleen te zijn.

Ik adem, ik ervaar, ik leef, ik ben.

 

Ruimte om te zijn

In tijden van drukte zijn dit soort momenten goud. Ze geven me ontzettend veel moed en energie. Dat je één moment gewoon even helemaal niks moet. Dat je alleen bent met je gedachten en gevoelens en ze een plekje kunt geven. Dat heb ik nodig, dat heeft iedereen nodig. Ga eropuit. Al kom je niet verder dan je achtertuin. Adem in, adem uit en neem de tijd. Beschrijf wat je ziet, ruikt, voelt, hoort, ervaart en doe er iets mee of doe er niets mee.

Accepteer je gevoelens en je emoties. Accepteer jezelf. Door jezelf te accepteren, zoals je bent, met je goede en je slechte kanten, kun je ook anderen accepteren zoals ze zijn. Je zult merken dat je na zo’n rustmoment voor jezelf alles weer wat beter aan kunt. Het is niet zweverig. Je hoeft het geen naampje te geven. Je hoeft alleen maar te zijn wie je bent en te ervaren wat er is.

Liefs, Marlinda

Versje van Sukha.

Wil je als eerste weten wanneer ik iets post? Volg mij dan op Facebook of Instagram of schrijf je in en ontvang een melding in je mailbox. Inschrijven kan aan de rechterkant van deze pagina bij ‘Lightningbugs.nl in je mailbox’ (pc) of als je naar beneden scrolt bij ‘Lightningbugs.nl in je mailbox’ (mobiel).

5 thoughts on “Zomer adem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *