Sneeuw & babbels!

Dag lieve allemaal. Long time no see! Sinds juli heb ik niets meer gepost dus ik heb jullie veel te vertellen. Maar ik denk dat jullie dat alleen maar gezellig vinden, toch? Allereerst wil ik jullie vertellen over de sneeuw van een week geleden en vervolgens heb ik nog wat nieuwtjes om te delen, dus pak gezellig een kopje thee erbij en lees verder.

 

Sneeuw

Hebben jullie ook zo genoten van de sneeuw? Het was magisch, ik werd wakker en deed mijn rolgordijn open en ik zag dat het zachtjes was begonnen met sneeuwen. Na een kopje thee gezet te hebben heb ik misschien wel een uur lang rustig zitten kijken naar hoe de wereld zachtjes witter werd. Vervolgens raakte ik ontzettend geïnspireerd door de kleine dwarrelende vlokjes en schreef ik een paar woorden in een brief naar één van mijn lieve penvriendinnen:

zondag 10 december 2017

Het sneeuwt! Het is magisch mooi. Het inspireert me en maakt me intens gelukkig. Op zee hoor ik de misthoornen van de schepen en verder valt de sneeuw zachtjes op mijn kleine stukje wereld. Ik kan er uren naar kijken. Duizend dwarrelende vlokjes kristal. Ik ben net stiekem heel even in mijn pyjama naar buiten gegaan om de sneeuw te voelen. Het voelde zo tintelend en twinkelend. Door de sneeuw voel ik me levend. Het zijn kleine kruimeltjes hemel die naar beneden vallen.

 

Deze analoge foto maakte ik met mijn polaroid camera.

 

De volgende dag op school ging het weer sneeuwen en het was opnieuw magisch. Weet je wat ik voornamelijk zo mooi vind aan sneeuw? Natuurlijk dat de wereld er prachtig uit ziet maar ook de warmte die het brengt. Sneeuw verbindt mensen. Zo bracht ik ineens zomaar een paar uren door met een klasgenootje en hadden we mooie gesprekken onder het genot van een kopje chocolademelk.

Ook gooide ik sneeuwballen met een groepje studenten waar ik op een gewone dag niet zomaar mee om zou gaan. Niet omdat zij niet aardig zijn, maar omdat dan alles gaat zoals het gewoon gaat. Dan kijk je niet verder dan je standaard groepje. Dan zit je in je ritme en doe je alles zoals het altijd gaat. Mooi hè, dat zoiets onverwachts als sneeuw alles even mooi kan omgooien. Met al die kleine vlokjes komt er dosis warmte, plezier en menselijkheid naar beneden.

 

Met mijn neus in de boeken en een nieuwe look

Hoe gaat het verder met mij? Met mij gaat het prima. In september ben ik gestart met de hbo opleiding Pedagogiek. Natuurlijk moest ik wel even wennen aan mijn nieuwe ritme maar dat gaat nu aardig. Ook heb ik mijn eerste toetsweek inmiddels achter de rug met mooie resultaten dus dat is een positieve start! Ik heb het erg naar mijn zin op school. Gelukkig heb ik een gezellige klas en de vakken vind ik leuk en interessant. Het is heerlijk om weer lekker met mijn neus in de boeken te zitten.

Tegenwoordig ben ik dus meer bezig met kinderen, opvoeden, gezinnen en psychologie dan met mijn creativiteit. Gelukkig lukt het me de laatste tijd weer wat meer om mijn creativiteit op te pakken met brieven schrijven, kaartjes tekenen en dat kunnen jullie ook zien op Instagram. En wat voelt het heerlijk om weer wat te schrijven hier op Lightningbugs.nl!

Verder heb ik mijn haar wat korter geknipt en heb ik een nieuwe bril en lenzen. Het voelde fantastisch om weer eens wat vernieuwing aan te brengen. New life, new me. 🙂

Niet alles is veranderd hoor, ik ben (natuurlijk!) nog steeds samen met de liefste jongen van de wereld! <3

Nu heb ik jullie een hoop verteld over hoe het met mij gaat, maar hoe is het met jullie? Hebben jullie ook zo genoten van de sneeuw? En hebben jullie zin in de feestdagen?

Liefs, Marlinda

4 thoughts on “Sneeuw & babbels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *