Terugblik 2018

Terwijl ik het laatste hapje oliebol in mijn mond stop, besluit ik een terugblik te schrijven op 2018. Graag neem ik jou mee in mijn heftige en wondermooie reis van het afgelopen jaar.

15 januari 2018

Het regent. Vol spanning openen we de zware deur van het prachtige notariskantoor in Middelburg. Vandaag ondertekenen we de koopakte en ontvangen we de sleutel van ons mooie Middelburgse huisje! Na de ondertekening, die speciaal is maar toch ook best heel saai, en we de sleutel ontvangen hebben, lopen we met een grote glimlach naar buiten. We hebben een huis!


20 – 23 april 2018

Als een echte vakantieganger kom ik vrijdagochtend aan op school. Een kort broekje, lange blote benen, een roze koffer in mijn hand en een zonnebril op mijn hoofd. Meteen uit school ga ik een weekend weg met vrienden. Het is fantastisch weer. Met een volgeladen auto gaan we op weg naar Lochem. Biertjes drinken, voetbal kijken, met z’n allen koken en zwemmen. Het was heerlijk! Op 23 april sluiten we af met een dagje Arnhem.

15 juni 2018

Op naar Antwerpen! Met een beetje vertraging kom ik gelukkig alsnog aan in Antwerpen. Na heerlijke frieten te hebben gegeten hebben we een fijn kletsavondje en kijken we Mamma Mia 1. De volgende dag crossen we met z’n tweeën op één fiets door het centrum en shoppen we wat kleinigheidjes. Jammer dat de tijd zo snel gaat. Voor ik het doorhad zat ik weer terug in het krakkemikkige treintje naar Roosendaal. (Hebben ze overal in België zulke horror treinen?)

11 – 12 juli 2018

Maastricht. Wat een heerlijke stad. Je kunt er mooi wandelen, lekker eten en fijn shoppen. Alle ingrediënten voor een nachtje hotel met je vriendin. Het mooiste aan Maastricht? Ik denk de Maas. We zaten heerlijk in de zon bij het water. Verder natuurlijk de kleine oude straatjes met historische gebouwen. Oh, en de ijsjes zijn ook fantastisch daar!

19 – 25 juli 2018

Boedapest. Ik denk dat dit mijn allermooiste herinnering van 2018 is. Wat was dat ontzettend gaaf! Tijdens deze reis heb ik veel dingen voor het eerst gedaan. Voor het eerst vliegen, voor het eerst cocktails drinken, voor het eerst een nacht doorhalen en karaoke zingen en voor het eerst in een hostel slapen. Het was zó leuk! Met vijf vriendinnen waren we zes dagen in Boedapest. De stad is ontzettend mooi en avontuurlijk, het eten was lekker, het weer was mooi. Echt een aanrader!

Voor het eerst vliegen! (De mooie hechtpleister verraadt dat ik de week ervoor met mijn fiets gevallen ben, oeps!)
Het mooiste aan een reis is het gezelschap waarmee je reist!
In Szimpla Kert Ruin Pub.

15 augustus 20181

Na heel hard werken, heel veel klussen, zweten en stof happen, is het dan eindelijk zover. We hebben de verhuisdatum gehaald! Het was een mooi en heftig avontuur. We hebben grotendeels alles zelf gedaan met hulp van onze familie. Muren zijn gestuct, een nieuwe keuken (zelf ontworpen) is gezet, overal schuren, schilderen, vloeren tegelen, laminaat leggen en als laatste verhuizen en inrichten. Stiekem staan er nog steeds onuitgepakte verhuisdozen, maar we zijn ontzettend dankbaar en trots op ons prachtige, knusse huisje. Ondanks het zware werk hebben we er in zeven maanden ons eigen paleisje van gemaakt!

Onze woonkamer kort na de verhuizing.
(Een gedeelte van) onze woonkamer nu.

25 september 2018

Een doel behaald! Ook hier heb ik hard voor gewerkt en ben ik ontzettend dankbaar dat het me gelukt is. Op 25 september 2018 mocht ik mijn propedeuse in ontvangst nemen. Mijn eerste studiejaar Pedagogiek heb ik met lof (cum laude) behaald! Iets om dankbaar op terug te blikken nu ik het wat moeilijker heb.

Met mijn ouders.

9 – 11 november 2018

Omdat Arjen 8 november 23 jaar geworden is, besloten we het weekend daarop samen weg te gaan. Ons eerste reisje echt met z’n tweeën! Met de zon op onze gezichten en de radio aan toerden we door Zeeuws-Vlaanderen naar het Belgische Brugge toe. Na installeren in ons hotel besloten we naar het centrum te gaan om te gaan eten.

Het was al donker en de stad was mooi verlicht. Kleine, kromme straatjes, alles doet middeleeuws aan. Wat een mooie stad! Niet voor niets UNESCO Werelderfgoed. We hebben heerlijk gegeten bij een Bourgondisch restaurant op de markt en door de romantische straten van Brugge gewandeld. De volgende dag hebben we lekker ontbeten bij een hip koffietentje, nog meer gewandeld en foto’s gemaakt. Totdat we moe waren en weer huiswaarts keerden. Al met al was het een heel romantisch weekendje weg en ik denk dat de sfeer van Brugge daar zeker aan bijdroeg!

31 december 2018

Vandaag is het de laatste dag van het jaar. Inmiddels is dit al een lang verhaal geworden en heb ik veel mooie en bijzondere hoogtepunten van dit jaar verteld. Toch mist er nog iets. Hierboven staan allemaal momenten die fijn zijn, die fantastisch zijn. Maar het leven is niet altijd fantastisch en 2018 bestaat ook zeker niet alleen uit fantastische momenten.

Sinds oktober 2018 zit Arjen ziek thuis. Aangezien dit persoonlijk is zal ik er niet teveel over vertellen, maar je kunt begrijpen dat dit voor ons allebei lastig is. Daarnaast heeft het heftige jaar ook bij mij zijn tol geëist.

Zoals ik schreef kijk ik dankbaar terug op mijn propedeuse en een succesvol eerste jaar omdat het nu allemaal wat moeilijker gaat. De grote veranderingen in mijn leven, heel veel taken tegelijk moeten doen en veel rollen tegelijk hebben (en ik ben heel slecht in multitasking!) zorgen ervoor dat ik het allemaal niet meer overzie. Ik moet nu rustig aan doen en terug gaan naar mezelf. Wat wil ik? Wat voel ik? Door mezelf dit af te vragen probeer ik alles weer op een rijtje te krijgen.

En zo wil ik 2018 eindigen. Met een overzicht van heerlijke momenten die ik dit jaar beleefd heb en dingen die ik overwonnen heb en doelen die ik behaald heb. En met nieuwe moed om in 2019 mezelf weer te vinden en mijn positiviteit weer te kunnen herpakken en vooral 2019 weer vullen met fantastische momenten, groot en klein. Dankjewel als je tot hiertoe hebt gelezen. Ik wens jou een heel mooi 2019 toe!

Hoe kijk jij terug op 2018? En heb jij voornemens voor 2019?

Liefs, Marlinda

2 thoughts on “Terugblik 2018

Geef een reactie